12 maanden cel voor digitale kinderlokker

© Getty Images
Redactie KW

Een 53-jarige man uit Diksmuide heeft 12 maanden cel gekregen wegens grooming, een vorm van digitale kinderlokking waarbij de man minderjarige meisjes benaderde via de chat.

Daarbij gaf de man zich zelf uit als een jongere om geen argwaan te wekken. J.C. gaf toe met minstens 30 meisjes gechat te hebben, maar van velen van hen kon de identiteit niet achterhaald worden.

Alleen zijn ex-stiefdochter en haar mama uit Koekelare zijn burgerlijke partij in de zaak. Zij vorderden elk 1.500 euro. Toen zij uit elkaar gingen bleef J.C. het meisje immers bestoken met aangebrande chatgesprekken en sms’en.

Schunnige websites

Zo stuurde hij het meisje eens ‘dat ze er wel eens aan zou mogen likken’. Bij een huiszoeking trof de politie op zijn computer tal van schunnige websites aan waarbij jonge meisjes vaak een rol speelden. Ze vonden ook heel wat seksueel getinte berichten.

“Ik heb het moeilijk want mijn vrouw wil al twee jaar geen seks meer met me. Ik ben ook nooit verder gegaan dan die gesprekken, ik sprak nooit af“, was J.C.’s verklaring. Zij zijn intussen gescheiden. Hij moet de burgerlijke partijen ook een schadevergoeding betalen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier