10 maand cel voor agressie door voormalig gemeenteraadslid Steve Vanneste

© (Foto KW)
Redactie KW

Voormalig Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste uit Marke is veroordeeld tot 10 maanden cel en een boete voor een zwaar geval van agressie in de Ieperse uitgaansbuurt. De helft van de celstraf werd met uitstel uitgesproken.

De feiten dateren van 21 december 2017. Steve Vanneste zat die dag in café ‘De 12 Apostelen’ in Ieper. Hij raakte er aan de toog aan de praat met twee mannen, Niels B. en Pablo V. Op een gegeven moment kwam het tot een hevige discussie, waarbij Vanneste in het gezicht gespuwd werd en er ook met barkrukken werd gegooid. De uitbater van het café wees het drietal de deur maar ook buiten ging het geruzie verder. Steve Vanneste stapte in zijn auto, maar zag in de Menenstraat de twee andere mannen lopen. Op camerabeelden is te zien hoe Steve Vanneste tot driemaal toe probeert in te rijden op het duo, dat op het voetpad loopt ter hoogte van de rechtbank. Uiteindelijk stapte Steve Vanneste weer uit zijn auto en kwam het tot een handgemeen met de andere twee beklaagden.

Het parket vervolgde Steve Vanneste voor poging doodslag, maar die kwalificatie vond de rechter een brug te ver. Volgens de rechtbank gaat het om slagen en verwonden met arbeidsongeschiktheid ten aanzien van Niels B. en eenvoudige slagen ten aanzien van Pablo V. Voor die feiten samen kreeg Steve Vanneste een celstraf van 10 maanden en een boete van 400 euro. Zowel de celstraf als de boete werden voor de helft met uitstel uitgesproken. Ook Niels B. en Pablo V. kregen een straf opgelegd. Niels B. kreeg vijf maanden effectieve celstraf opgelegd, Pablo V. werd veroordeeld tot een celstraf van vier maanden met uitstel. Ook op het vlak van de schadevergoedingen deed de rechtbank al uitspraak. Steve Vanneste moet aan Niels B. 300 euro betalen, terwijl Niels B. en Pablo V. dan weer 250 euro aan Steve Vanneste moeten betalen.

Volgende week krijgt Steve Vanneste ook te horen welke straf de rechtbank hem zal opleggen voor het zware partnergeweld dat hij pleegde op 30 november vorig jaar. Het parket vroeg voor hem twee jaar cel. Woensdag doet de rechtbank in Kortrijk uitspraak in die zaak. Steve Vanneste zal, net als in Ieper vandaag, wellicht niet aanwezig zijn om zijn vonnis te aanhoren. De man woont ondertussen in Bulgarije, waar hij in een callcenter werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier