Volgens het openbaar ministerie is Emirjan H. in totaal al acht jaar bezig met zijn handeltje. De beklaagde werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel. Sinds het voorjaar van 2014 beschikt de politie over informatie dat H. samen met de broers K. opnieuw aan het dealen is. Het onderzoek toonde aan dat afnemers steeds konden bellen naar een Belgisch gsm-nummer. Die 'telefonist' verbleef zelf in Spanje en regelde dan het contact met de eigenlijke dealer.

Emirjan H. regelde zijn zaakjes vanuit een hotel in Oostende, waar hij op 8 december 2015 werd opgepakt. Hij riskeert tien jaar cel. Voor zijn rechterhand B.K. (26) werd 6 jaar gevorderd. "Hun drugsmaffia heeft het maatschappelijk leven in al zijn weefsels aangetast. Ze zijn niet verslaafd aan coke, enkel aan geldzucht", aldus procureur Lode Vandaele.

De verdediging merkte op dat het dossier veel minder groot is dan het parket laat uitschijnen. "Hij heeft op 2,5 jaar tijd 31.000 euro naar zijn familie gestuurd. Is dat dan de grote drugsbaron?", aldus meester Thomas Gillis. "Die vergelijking met een maffiabaas slaat nergens op. Dat zogezegde luxehotel in Oostende is in werkelijkheid de schraalheid zelve."

De rechter doet uitspraak op 1 december.

(Belga)

Volgens het openbaar ministerie is Emirjan H. in totaal al acht jaar bezig met zijn handeltje. De beklaagde werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel. Sinds het voorjaar van 2014 beschikt de politie over informatie dat H. samen met de broers K. opnieuw aan het dealen is. Het onderzoek toonde aan dat afnemers steeds konden bellen naar een Belgisch gsm-nummer. Die 'telefonist' verbleef zelf in Spanje en regelde dan het contact met de eigenlijke dealer.Emirjan H. regelde zijn zaakjes vanuit een hotel in Oostende, waar hij op 8 december 2015 werd opgepakt. Hij riskeert tien jaar cel. Voor zijn rechterhand B.K. (26) werd 6 jaar gevorderd. "Hun drugsmaffia heeft het maatschappelijk leven in al zijn weefsels aangetast. Ze zijn niet verslaafd aan coke, enkel aan geldzucht", aldus procureur Lode Vandaele.De verdediging merkte op dat het dossier veel minder groot is dan het parket laat uitschijnen. "Hij heeft op 2,5 jaar tijd 31.000 euro naar zijn familie gestuurd. Is dat dan de grote drugsbaron?", aldus meester Thomas Gillis. "Die vergelijking met een maffiabaas slaat nergens op. Dat zogezegde luxehotel in Oostende is in werkelijkheid de schraalheid zelve."De rechter doet uitspraak op 1 december.(Belga)