Crevits investeert in fietspaden langs de Ringlaan

Redactie KW

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakt 126.290 euro vrij voor de aanleg van een fietspad langs de Ringlaan in Koekelare. De uitbouw van veilige fietspaden voor woon-werk en woon-schoolverkeer zijn voor de minister een belangrijke prioriteit in het mobiliteitsbeleid voor de komende jaren.

De Ringlaan in Koekelare is een 1.250 meter lange gemeenteweg die als ringweg is gelegen ten noorden van het centrum van Koekelare. De weg loopt van het kruispunt met de Oostmeetstraat tot aan de rotonde op het kruispunt met de Ichtegemstraat. De Ringlaan is niet enkel belangrijk voor auto- en vrachtverkeer, maar wordt ook veel gebruikt door fietsers en fietsende schoolkinderen. Tot nu was de Ringlaan sterk autogericht, met brede rijstroken en zonder voorzieningen voor fietsverkeer. Voetpaden zijn wel aanwezig, evenals drie veilige oversteekplaatsen. De straat maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, maar was hier nog niet aan aangepast.

“Dankzij de realisatie van vrijliggende eenrichtingsfietspaden aan weerszijden van de Ringlaan, wordt deze weg straks ook voor fietsers een veilige en comfortabele verbinding tussen Oostmeetstraat en de Ichtegemstraat.” aldus minister Hilde Crevits

Door te investeren in fietspaden langs gemeentewegen, wil de minister bijdragen aan een versnelde uitbouw van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.