Creatief met namen in Handzame: vijf kinderen, vier letters

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Het gezin Vaneeno mocht onlangs een vijfde spruit welkom heten. Op zich niet zo’n speciaal nieuws, ware het niet dat alle vijf hun kinderen een naam hebben met dezelfde vier letters: Alex, Axel, Xela, Lexa en Xael.

Marino Vaneeno (30) en Gwenny Blanckaert (22) mochten op 31 maart hun nieuwe aanwinst verwelkomen in hun gezin: Xael. Het gezin telt nu vijf kleine bengels: Alex (4), Axel (3), Xela (2), Lexa (1) en de pasgeboren Xael. “We kiezen bewust voor een groot gezin,” verduidelijkt Gwenny. “Marino wou altijd al zes kinderen, en over die zesde zijn we nu al aan het nadenken. Hopelijk wordt het opnieuw een jongen, dan hebben we drie jongens en drie meisjes.” Een naam voor die zesde is er eventueel ook al. “Xeal is misschien wel een optie,” denken ze.

Gwenny is amper 22 en heeft toch al vijf kinderen. “Ik wil natuurlijk kunnen bevallen, omdat je de geboorte dan intenser beleeft. Door een vergroeiing op mijn heupen zal ik dat in de toekomst niet meer kunnen, daarom dat we nu ons gezin snel uitbreiden.”

(MS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.