Regering en sociale partners tekenen akkoord over herwaardering gezondheidszorgen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vandaag voerden een 200-tal werknemers van Aldi actie aan het Aldi-verdeelpunt in de Kachtemsestraat in Roeselare. “De werknemers willen niet dat de 12 Aldi-winkels aan de kust tijdens het toeristisch seizoen open zijn op zondag”, zegt Erika van LBC-NVK Distributie.

De federale regering heeft een akkoord gesloten met de sociale partners over de herwaardering van de federale gezondheidszorgen. Dat kondigen de ministers van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke, en minister van Economie en Arbeid, Pierre-Yves Dermagne, aan.

Begin vorige zomer werd een sociaal voorakkoord bereikt over de federale privé- en openbare gezondheidszorg. “De gezondheidscrisis die we nu beleven werkt als een wake-up call: zonder de zorgverleners, zonder het logistiek en ondersteunend personeel, zouden we het nooit hebben gehaald”, aldus de ministers die spreken van een ‘historisch akkoord’.

Van een budget van ongeveer 600 miljoen euro gaat 500 miljoen naar de opwaardering van de lonen om de sector aantrekkelijker te maken. De resterende 100 miljoen euro wordt gebruikt om de arbeidsomstandigheden van het zorgpersoneel aanvaardbaarder, stabieler en van betere kwaliteit te maken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier