Containerpark Nieuwkerke zo goed als verlaten na de drukte van eind 2011

Redactie KW

Vorige zaterdag was het ontzettend kalm op het containerpark van Nieuwkerke. Een groot contrast met de overrompeling van eind december. “Dit is een normaal fenomeen”, weet parkwachter Jean-Pierre Vandenberghe. “Ook toen Ieper overschakelde naar een betalend systeem was er weken lang minder volk.”

Wie voortaan naar het containerpark trekt, moet alles grondig voorbereiden. Bij het oprijden van het containerpark is er een niet-betalend gedeelte. Wie dan naar het betalend gedeelte wil, kan wanneer er weinig volk is nog aansluiten voor het betalend gedeelte. “Het beste is rondjes rijden”, legt de parkwachter uit. “Je lost eerst de gratis fracties en dan begin je aan de betalende fracties. Hier los je dan fractie per fractie af. Het is dus goed om thuis al te sorteren zodat alles hier een stuk vlotter verloopt.”

Ondertussen lieten de landbouwers zich nog maar weinig zien op het containerpark. “De week voor kerst was de container van de golfplaatafval op één uur gevuld en dat is meteen 2.500 kg. Vandaag kwam nog geen enkele landbouwer langs”, wist de parkwachter te melden. Wat de landbouwers met hun asbest doen, is momenteel nog niet duidelijk. Net zoals alle gezinnen van Heuvelland krijgen de landbouwers en toegangsbadge met daarop een tegoed van 25 euro. “Wie op de juiste manier sorteert en voldoende gebruik maakt van de huis-aan-huis ophalingen moet daar zeker mee toekomen voor één jaar”, aldus nog Jean-Pierre Vandenberghe.

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.