Comité Ons Dorp in Menen kondigt einde van halfoogstbraderie aan

Redactie KW

Op donderdag 15 augustus zal er geen braderie zijn in de wijk Ons Dorp. Voor het eerst in meer dan 60 jaar zullen de straten niet afgezet zijn, zullen er geen optredens zijn aan de cafés en zullen er geen marktkramers afzakken naar de Volkslaan en de Guido Gezellelaan.

De braderie in Ons Dorp was pure folklore, maar daar komt een einde aan door te veel regelgeving. Comité Ons Dorp gooit de handdoek in de ring.

“Blijkbaar volstaat het ook niet meer om gewoon je aanvraag in te dienen. Je moet een lijst met alle deelnemers toevoegen”, klinkt het bij Bernard De Brabandere. “Ik schrok daar toch wel van, want wij hebben helemaal geen lijst. We weten zelfs nooit op voorhand wie er allemaal naar de braderie zal komen.”

De organisatie werd ook aangeraden om een verzekering te nemen. “Onze opbrengst is minimaal en wordt volledig opgebruikt voor affiches en wat animatie. Die extra kosten kunnen wij niet betalen. Daarom stoppen we er mee. Het gekke is dat we de marktkramers niet kunnen verwittigen. We kunnen alleen maar hopen dat ze het aan elkaar doorvertellen of dat er iemand de organisatie van ons overneemt.”

(CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.