Colsol blijft misschien toch voedselpaketten verdelen

In Oostende verdeelt Colsol voedselpaketten.
Redactie KW

De kans bestaat dat de vzw Colsol uit Oostende dan toch doorgaat met het uitdelen van voedselpaketten voor kansarmen. Dat is gebleken na overleg met het OCMW van Oostende. Eerder had Colsol aangekondigd om eind deze maand te stoppen. Want de organisatie kampt met geldproblemen en heeft onvoldoende ruimte om de etenswaren te stockeren.

De problemen begonnen in oktober vorig jaar toen Colsol een oude opslagloods moest verlaten, omdat ze tegen de vlakte gaat. De stad Oostende voorzag een andere ruimte in Hangar 1, maar die is te klein en voldoet niet aan de normen. Colsol heeft een bestelling van 60 ton melk, rijst en andere voedingswaren op de plank liggen. Zelf een grotere loods huren is geen optien, want dat is te duur.

Vorig jaar deelde Colsol meer dan 11.000 voedselpakketten uit. Als die activiteit wordt stopgezet zouden heel wat kansarmen in de koude komen te staan. Ook het OCMW van Oostende zou op zoek moeten naar een alternatief voor de voedselbedeling aan hun cliënten.

Donderdagmorgen zaten mensen van Colsol het OCMW van Oostende rond de tafel, in een ultieme poging de voedselbedeling alsnog te redden. Het OCMW wil zelfs eigen personeel inschakelen en zoekt ook een oplossing voor de stockage van de etenswaren. Colsol geeft zichzelf nog wat bedenktijd.

Colsol verzorgt al 18 jaar de voedselbedeling voor de kansarmen in Oostende. Maandag zit de organisatie opnieuw rond de tafel met het OCMW.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier