Collegesite en omgeving Kortrijkstraat in Tielt ondergaan ingrijpende metamorfose

Redactie KW

Dinsdagochtend stelde het stadsbestuur van Tielt het masterplan van het stadvernieuwingsproject voor de Kortrijkstraat en Collegesite voor. Groen, wonen en commerciële functies vormen de sleutelwoorden. Bij de Vlaamse overheid werd een subsidie van bijna 4,5 miljoen euro aangevraagd.

Het masterplan wil van de zone tussen de Kortrijkstraat en Ieperstraat – met inbegrip van de collegesite – het nieuwe kloppend hart van Tielt maken. Het project kadert in de visie om Tielt als toeristisch en recreatief centrum op de kaart te zetten.

De hele site moet tegen 2018 in een oase van groen, wonen en commerciële panden omgetoverd worden. Zo wordt het bestaande stadspark fiks uitgebreid en wordt er ook een semi-ondergrondse parking met 160 plaatsen aangelegd. Er zullen stadswoningen voorzien worden, maar er is ook ruimte voor seniorenflats en sociale huisvesting.

“Bedoeling is dat de vernieuwde site het stadscentrum van Tielt versterkt”, aldus burgemeester Luc Vannieuwenhuyze. “Onze plannen, in samenwerking met de WVI, zijn grondig uitgewerkt en zijn nu ingediend. We rekenen op een subsidie van ongeveer 4,5 miljoen euro.”

De totale investering wordt op 75 miljoen euro begroot. Nu gaat Tielt nog op zoek naar een private partner om de commerciële ruimtes en woongelegenheden te realiseren.

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt en vanavond op WTV vanaf 18u00

Collegesite en omgeving Kortrijkstraat in Tielt ondergaan ingrijpende metamorfose

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.