Close2 verkocht aan Hongaarse fabrikant

Redactie KW

De Roeselaarse uitvinder Dirk Rosiers heeft zijn nieuwe kliksysteem voor fietswielen verkocht aan de Hongaarse fabrikant UBW. Tegen volgende maand moet het wielsysteem in de fietshandel liggen. Close2, want zo heet de uitvinding, genoot al heel wat belangstelling. Rosiers nam samen met wielrenner Nico Mattan deel aan het tv-programma De Bedenkers. In de finale liep het mis, maar blijkbaar heeft hun uitvinding toch een commerciële toekomst.

Nico Mattan en wielertoerist-uitvinder Dirk Rosiers zijn het stilaan gewoon om hun uitvinding Close2 te demonstreren. Eén voordeel aan de duizenden keren dat ze het moeten uitleggen, is dat het snel gaat.

Deze week hebben Nico Mattan, Dirk Rosiers en vennoot Gaspar Cornette hun handtekening gezet onder de verkoop van de uitvinding. Het superhandige kliksysteem is nu eigendom van UBW die in een Hongaarse fabriek zal produceren.

Of Close2 en het kliksysteem de wereld zal veroveren, moet nog blijken. In april moet je het ongeveer voor 50 euro bij ons in de winkel kunnen kopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.