Citymesh verricht belangrijk werk bij olielek Golf van Mexico

Redactie KW

Het jonge Brugse bedrijf Citymesh speelt een belangrijke rol bij de berging van het grote boorplatform dat vorige week in de golf van Mexico ontplofte. 1500 meter onder water zijn er drie grote olielekken. Citymesh zorgt ervoor dat de onderwaterbeelden van die lekken op een beveiligde website terechtkomen. Zo kan iedereen die bij de milieuramp is betrokken de beelden bekijken zonder ter plaatse te moeten gaan.

Het verhaal van Citymesh is een successtory tot nu toe. Vier jaar geleden richtten vijf pas afgestudeerde vrienden het bedrijfje op. Ze zijn gespecialiseerd in draadloze netwerken aan de kust en voor steden. Ze installeren ook zo’n netwerken op boorplatforms voor oliegigant BP. En zo was er een ploeg van Citymesh aan het werk in de Golf van Mexico toen daar vorige week het booreiland ‘Deepwater Horizon’ ontplofte.

Citymesh kreeg meteende opdracht om de beelden die robots onder water zouden maken, zo snel mogelijk via een satellietverbinding op een beveiligde site te krijgen. Ze werkten een nacht door, en slaagden net op tijd in hun opzet. Wat het werk voor veel mensen efficiënter maakt.

En zo was een klein Brugs bedrijf – er werken nu 15 mensen – op het juiste moment op de juiste plaats. Of hoe een flinke dosis inzet en wat geluk Citymesh op de wereldkaart zetten. Geen enkel bedrijf biedt een gelijkaardige service aan.

(ev)

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.