Cipiers gevangenissen Brugge en Ieper weer aan het werk na akkoord (UPDATE)

Redactie KW

Het werk in is in alle Belgische gevangenissen hervat na het akkoord met de FOD Justitie over het personeelsplan gevangenissen 2010. “De acties van ACOD en VSOA zijn sinds dinsdagavond opgeschort na het ondertekenen van het akkoord”. Dat zegt vakbondsman Gino Hoppe (ACOD). Ook in Ieper en Brugge wordt dus niet langer gestaakt.

West-Vlaanderen

Het akkoord voorziet onder meer in de aanwerving in de loop van 2010 van 44 extra contractuele penitentiaire beambten, het rekruteren van 35 statutaire verpleegkundigen en het versterken van de griffies met administratieve assistenten tot het niveau van 2009. Ook de omkadering van psychologen en sociaal assistenten wordt versterkt. Het is nog niet duidelijk wat dat concreet betekent voor de twee gevangenissen in West-Vlaanderen.

Extra onderhandelingen in Brugse gevangenis

“Ook in Brugge hebben we uiteindelijk een goed akkoord bereikt”, zegt Gino Hoppe. “De vakantieregeling is in orde door de terugkeer van bewakingspersoneel uit de administratie. De 24-urenstaking die woensdag om 22 uur zou beginnen wordt afgeblazen.”


(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier