Cinema Rio uit De Haan steekt Groene Pluim op zak

Redactie KW

Groen heeft op zijn nieuwjaarsreceptie opnieuw de Groene Pluim uitgereikt. Dit jaar was die weggelegd voor Ronny en Mieke van Cinema Rio.

De Groene Pluim wordt elk jaar uitgereikt aan verdienstelijke mensen, bedrijven of organisaties die zich op sociaal, ecologisch en/of cultureel vlak inzetten voor hun gemeente. Jeremie Vaneeckhout, nationaal ondervoorzitter van Groen, overhandigde de prijs ditmaal aan Ronny Maheur en zijn echtgenote Mieke Vanheulenberghe, die met veel passie buurtbioscoop Cinema Rio uitbaten in de Monicastraat. “Een kleinschalig initiatief dat getuigt van een grootschalige moed”, oordeelde de jury.

Cultuurtempeltje

Renaat Devreese, voorzitter Groen De Haan, licht toe. “Cinema Rio is een van de laatste twee dorpscinema’s die onze provincie rijk is. En voor De Haan is deze buurtbioscoop een parel van een cultuurtempeltje. Dankzij hun buitengewone doorzettingsvermogen slagen Ronny en Mieke erin om, naast populaire en louter commerciële prenten, ook echte kwaliteitsfilms aan te bieden. Wat we verder ook bijzonder waarderen, is dat ze dit doen tegen heel sociale prijzen. Cinema Rio is dan ook een belangrijke aantrekkingspool voor gezinnen, zelfs van buiten onze gemeente.”

Groen De Haan prees tot slot ook het ecologisch engagement van de buurtcinema. “Ronny en Mieke zijn altijd bereid om samen te werken met organisaties van openbaar nut. Zo kunnen ze de films draaien die passen bij hun persoonlijk engagement en een dorpsbioscoop met zo’n aanbod biedt een ecologische meerwaarde, ook al omdat men er niet voor naar de stad moet.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier