Cindy Sabbe haalt diploma … en wil verder studeren

Miss, model en Jabbeeks gemeenteraadslid Cindy Sabbbe geeft haar criticasters lik op stuk. Deze week behaalde ze, via afstandsonderwijs, haar diploma middelbaar onderwijs.

Als laatste examen legde Cindy Sabbe het vak geschiedenis af… met een mooi resultaat van 75%. (Foto BP) © Benny Proot

Cindy Sabbe werd vorig jaar door heel Vlaanderen op de korrel genomen toen ze zich tijdens de finale van Miss België vergiste bij een vraag over het aanvangsjaar van de Eerste Wereldoorlog. Maar ze liet zich niet kennen. “Ik heb altijd wel de ambitie gehad om mijn diploma te behalen”, zegt Cindy Sabbe. “Kort nadat ik stopte met het regulier middelbaar onderwijs, heb ik de studies hernomen via thuisonderwijs. Het was niet zo evident, vooral niet omdat ze alles thuis in je eentje moet doen.”

Examen geschiedenis

Ironisch genoeg, was net geschiedenis haar allerlaatste examen in de reeks. “Voor geschiedenis heb ik zelfs 75% behaald. Het waren vragen over de Verenigde Naties én ik kreeg ook een tijdslijn met een aantal politieke gebeurtenissen die ik moest inpassen. Maar geen probleem dus! Ik bracht het er goed vanaf. Met het diploma trek ik ook meteen een dikke streep onder mijn schoolverleden en de heisa rond mijn geschiedeniskennis.”

Vooral op sociale media werd de jongedame na haar blunder tijdens de liveuitzending van Miss België door het slijk gesleurd. “Ik heb toen een fout gemaakt, dat voornamelijk door de stress is gekomen. Maar missen is menselijk. Het was vreemd en vooral jammer dat mijn blunder zoveel aandacht kreeg. Eén klein foutje op een heel stresserend moment en heel België staat in rep en roer. Maar ik blijf altijd mezelf en kan er alleen maar sterker door worden.”

Psychologie

Cindy Sabbe wou haar modellencarrière combineren met haar mandaat als gemeenteraadslid en met een latere job als schoonheidsconsulente. Nu verlegt ze haar ambities. Vanaf volgend academiejaar, september 2015, ga ik de studies toegepaste psychologie in Vives Kortrijk aanvatten. Ik kies voor deze bacheloropleiding omdat ik vooral kinderpsychologie wil doen. Mijn grote droom is om later aan de slag te gaan met gepeste kinderen of kinderen en jongeren met autisme. Ik heb pestgedrag als kind ook meegemaakt, weet ten volle wat dat kan doen met een mensenleven en wil mijn ervaring en kennis ook ten dienste stellen om kinderen in deze situatie daadwerkelijk te helpen.”

PAB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.