Cilou Annys gezicht van campagne tegen armoede

Redactie KW

BRUGGE Miss België 2010 Cilou Annys wordt het gezicht van de campagne ‘Samen tegen Armoede, IK OOK’ van de ‘Verenigde OCMW’s’.

In het kader van ‘2010, Europees Jaar van de Strijd tegen de Armoede en de Sociale Uitsluiting’, organiseren de ‘Verenigde OCMW’s’ in samenwerking met de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding en de POD Maatschappelijke Integratie een grootschalige actie om het breed publiek te sensibiliseren rond structurele armoede en sociale uitsluiting en de emanciperende rol van de OCMW’s hierin te benadrukken.

Cilou Annys hoopt met haar medewerking aan de campagne haar steentje te kunnen bijdragen aan de strijd tegen armoede in België. ‘In mijn leefwereld is me al duidelijk geworden dat ‘armoede’ onverwachts kan komen, ook bij mensen uit de middenklasse waarvan je het niet zou verwachten’, zei Cilou op de persconferentie. ‘Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zes jaar oud was en daardoor besef ik dat men plots een financiële kater kan oplopen door een onverwachte gebeurtenis. Ik ben blij dat ik ondanks alles de kans heb gehad om te kunnen studeren en dat mijn ouders dit ook te boven zijn gekomen zonder hulp, maar wat met de mensen die dit niet alleen kunnen dragen?’

Meer info over de campagne op de website www.ook-ik.be. Het is er ook mogelijk je eigen affiche te maken. (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.