Christophe Vermeulen verlaat Zedelgemse politiek

Redactie KW

CD&V-Nieuw-raadslid Christophe Vermeulen stopt als gemeenteraadslid in Zedelgem. Hij verhuist definitief naar Gent. Wie zijn plaats komt innemen is nog onduidelijk.

Donderdag 24 maart was de laatste zitting van raadslid Christophe Vermeulen in de Zedelgemse gemeenteraad. De 29-jarige Veldegemnaar die rechten studeerde, werkt in Gent en gaat nu ook definitief in de Arteveldestad wonen. Hij maakte deel uit van de meerderheidscoalitie CD&V-Nieuw. In 2006 was hij een eerste keer kandidaat voor de gemeenteraad en werd meteen verkozen. Hij zetelt dus vier en een half jaar in de Zedelgemse raad. Na afloop van de jongste raadszitting maakte hij zijn afscheid bekend.

Wie hem zal opvolgen is nog niet bekend. Wie hem normaal als plaatsvervanger zou moeten opvolgen, zetelt momenteel in de OCMW-raad en wil daar ook blijven. De andere kandidaat-opvolgers zouden naar verluidt niet zo happig zijn om nu nog de politieke stap te zetten. De piste van voortwerken met 26 in plaats van met 27 raadsleden wordt ook overwogen.

(RS)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier