Christophe Declercq leert eenvoudig patisserie maken

Redactie KW

Desserts, gebak en taarten maken, er is niets moeilijks aan. Dat is wat Christophe Declercq, een vakleraar in de bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge, in zijn nieuwe boek duidelijk maakt. De basis van alle courante taartenrecepten in mensentaal uitgelegd, ontdaan van alle franjes. En daar hebben zowel zijn leerlingen als zijn lezers nood aan.

Een Bretoense zanddeeg, een miserabel of bavarois, Christophe Declercq uit Marke leert iedereen gebak en taarten maken. Zijn nieuwe boek ‘Basic Patisserie’ is een standaardwerk. Als praktijkleraar brood en gebak in Brugge wil de auteur dat iedereen, die zelfs zonder voorkennis een dessert wil maken, een perfect resultaat behaalt.

Christophe Declercq: “Het boek onderscheidt zich van andere boeken, enerzijds omdat het gemaakt is door een vakman met de ogen van een leraar. Anderzijds is alles heel eenvoudig uitgelegd, ook naar de leerlingen toe, dat alles eenvoudig, maar vooral correct uitgelegd wordt.”

(SS/LD)

Meer in het nieuws van Focus vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier