Chirurg uit Hertsberge loopt honderdste marathon

Redactie KW

Jan Noyez uit Hertsberge, orthopedisch chirurg in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare, heeft zondag zijn honderdste marathon gelopen. Vrienden en familie maakten er meteen een speciale dag van.

In de marathon van Gent van vorige zondag heeft dokter Jan Noyez zijn honderdste marathon gelopen. De orthopedisch chirurg dikte zijn aantal vooral in de laatste vijf jaar aan, want toen ging de teller van 50 naar de 100 van zondag laatst. De locaties waar ‘Marathon Jan’ – zoals zijn vrienden voor hem op zijn shirt hadden laten drukken – de sportschoenen al aanbond, spreken vaak tot de verbeelding. Zo liep hij al in New York, Budapest, Harare, nabij de Dode Zee en in Trinidad.

Dat andere dokters waarschuwen voor de gevolgen van topsport op hart, knieën en ledematen, relativeert hij dan ook sterk. “Sportbeoefening moet je niet verbieden aan mensen die last krijgen van hun gewrichten. Je moet gewoon een oplossing op maat zoeken. Het is veel gezonder om te blijven sporten dan om niks meer te doen.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.