CEO Electrawinds Luc Desender stelt voor om bedrijf op te splitsen

© BELGA
Redactie KW

Het voorstel wordt gelanceerd via Winpar nv, de familiale holding van Desender en co.

De raad van bestuur onderzoekt het aanbod en heeft om meer uitleg gevraagd, zo staat in een persbericht van het bedrijf. Details over het nieuwe voorstel zijn niet bekend, maar volgens enkele media plant Winpar een opsplitsing van Electrawinds. De tijd dringt voor Electrawinds. Het bedrijf uit Oostende torst een loodzware schuldenlast en is al maanden op zoek naar een uitweg. Op 2 december dreigt Electrawinds de boeken te moeten neerleggen.

Een eerder voorstel van een investeerdersconsortium rond de Gimv, PMV en Fortino (waarbij 47 miljoen euro in Electrawinds zou worden gepompt) heeft het groenestroombedrijf in de wind geslagen. In dat bod zouden de bestaande aandeelhouders -de familie Desender via holding Winpar- hun belang te veel hebben zien verwateren.

Belgische en buitenlandse activiteiten scheiden?

In het persbericht wordt niet ingegaan op de details van het nieuwe voorstel. Volgens de kranten De Tijd en De Standaard zou men de Bel­gi­sche en bui­ten­land­se ac­ti­vi­tei­ten willen scheiden. Alle Belgische activiteiten zouden onder de vleugels van het niet-beursgenoteerde Electrawinds nv blijven, dat in handen zou komen van het financieel consortium rond Gimv en Fortino. Het is niet duidelijk hoe het consortium reageert.

De buitenlandse activiteiten -windparken in Frankrijk, Oost-Europa en Afrika- zouden worden overgebracht in de Luxemburgse holding Elec­tra­winds SE, aldus de media. Die vennootschap zou wel in handen blijven van Winpar.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.