Celstraffen voor homejacking en gewapende overvallen

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft drie Oostendenaren en een Bruggeling veroordeeld tot effectieve celstraffen voor een homejacking en twee gewapende overvallen eind vorig jaar. DHet kopstuk van de groep kreeg vijf jaar cel waarvan twee jaar met uitstel onder voorwaarden.

Op 29 oktober 2009 pleegden de beklaagden een overval op het Quick-hamburgerrestaurant in Sint-Kruis bij Brugge. Bij deze overval werden twee schoten gelost maar konden ze geen buit maken. Een dag nadien werd een dagbladwinkel in Bredene overvallen. Daar werd een som geld buit gemaakt en wat kraslotjes.

Op 17 november 2009 brandde in de Waterhoenstraat in Bredene een wagen uit. Het voertuig werd vijf dagen eerder buit gemaakt bij een homejacking in Assebroek bij Brugge.

Het openbaar ministerie had zware straffen gevorderd voor de vier. De eerste beklaagde, een 29-jarige Oostendenaar, kreeg vijf jaar cel waarvan twee met uitstel onder voorwaarden. Hij moet onder meer iets doen aan zijn agressieprobleem. De andere betichten kregen vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel, twee jaar cel waarvan de helft met uitstel en vier jaar effectieve celstraf. De laatste beklaagde verkeerde in staat van wettelijke herhaling. De vier verschenen aangehouden en blijven in de cel.

(gw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten