CD&V pleit voor trambus om verkeersprobleem op Hoog Kortrijk op te lossen

Redactie KW

Begin oktober maakte een trambus uit Metz een testrit tussen Hoog Kortrijk en de centrum van de stad.

Dat gebeurde in het kader van Busworld. Volgens CD&V Kortrijk kan het voertuig ingezet worden als een hoogwaardig transportmiddel op de verbinding station – Hoog Kortrijk. “Het lost zeker het probleem op van de overbevolkte standaardbussen die nu de studenten en andere gebruikers dagelijks van en naar Hoog Kortrijk brengen”, zegt voorzitter Guy Leleu. “Met de opening van het uitgebreide AZ Groeninge en de komst van Barco naar het Kennedypark in het vooruitzicht zou dit voor de mobiliteit een perfecte oplossing zijn. Tegelijk heeft dit bustype het grote voordeel van de grote capaciteit, terwijl de lage instapdrempel (minder validen) geen dure aanpassingen aan het openbaar domein vereist”.

Ook de meerderheidspartijen Open VLD, N-VA en sp.a zien de futuristische trambus wel in Kortrijk rondrijden. Hoewel veel goedkoper dan een tram kost één exemplaar toch nog om en bij de 1 miljoen euro.

Studie

Op vraag van het toenmalige stadsbestuur gaf minister Hilde Crevits in 2012 de opdracht aan De Lijn om een studie te maken over hoe deze verbinding kan worden verbeterd. Tegelijk moet de studie duidelijk maken hoe het parkeer- en rijsysteem kan verbeteren en hoe de duizenden wagens die dagelijks naar Hoog Kortrijk zullen rijden, drastisch kunnen verminderd worden door het organiseren van een vooruitstrevend openbaar vervoer.

(A.D./L/D.)

CD&V pleit voor trambus om verkeersprobleem op Hoog Kortrijk op te lossen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier