Cd met 6 zeemansliederen vergezelt nieuw boek over de visserij

Deze week verscheen ‘Onze vissers- het DNA van het zilte leven’ een kijk- en leesboek over de West-Vlaamse visserij gisteren en vandaag.

Ineke Steevens zorgde voor de teksten bij de vele foto’s in het boek. © (fotoML)

‘Onze vissers’ wil het erfgoed en de ziel van deze visserscultuur blijvend vastleggen, met een diep respect voor de weinige vissers die er nog zijn en voor de vele die er zijn geweest. Het boek is opgebouwd rond de selectie van originele en uniek fotomateriaal. De verklarende info daar rond werd bijeengeschreven door Ineke Steevens uit Oostende, de directeur van Navigo, het Visserijmuseum in Oostduinkerke. Anne-Katrien Lescrauwaet en Jan Seys van het VLIZ geven de geschiedenis van onze zeevisserij vanaf de vroege middeleeuwen. Martin Heylen stelt zichzelf op als een bewonderende observator en fotograaf Stephan Vanfleteren keek oude én jonge vissers in de ogen en brengt een reeks portretten van de jongens van het koninklijk Werk IBIS. Foto’s die nog tot november in Navigo te zien zijn in de expo ‘Engelen van de zee’.

‘Onze vissers’ bevat daarnaast een originele cd, ‘Piekenoas’, met daarop zes klassieke zeemansliederen gebracht door Smory & de visschers: Roland Van Campenhout, Luc Dufourmont, Matthias Debusschere en Ace Zec.

(ML)

>> ‘Onze vissers’ telt 480 bladzijden is een uitgave van Hannibal uit Veurne en kost 39,50 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.