Redactie KW

Roger Vangheluwe verlaat Westvleteren

Roger Vangheluwe heeft, via de woordvoerder van de Bisschoppenconferentie Jürgen Mettepenningen, laten weten dat hij de abdij in Westvleteren verlaat. Hij wil zich buiten het bisdom Brugge verder bezinnen.

Toen in april bekendgemaakt werd dat de Vangheluwe zijn neef seksueel misbruikt heeft, nam hij ontslag. “Ik heb toen gezegd dat ik daar ontzettend veel spijt van heb”, zegt hij. “Ik heb toen mijn excuses aangeboden aan de familie van het slachtoffer en de hele kerkgemeenschap en wil dat nu nogmaals doen. Ik wil ook nogmaals schuld bekennen en om vergeving vragen aan onze Kerk en aan de maatschappij en aan alle personen die door het lijden zijn getekend.”

“Ik wil vader abt en de gemeenschap van de abdij in Westvleteren bedanken voor de gastvrijheid van de voorbije maanden. Ik zal me vanaf nu ergens buiten Brugge, in het verborgene, verder bezinnen over mijn leven en de toekomst.”

Woordvoerder Mettepenningen kon geen vragen beantwoorden, omdat Vangheluwe tegen hem ook enkel over de mededeling sprak en dat hij verder ook geen informatie had. Hij benadrukte dat hij niet als woordvoerder van Vangheluwe, maar van de Bisschoppenconferentie handelde.

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.