Cassatie spreekt zich pas op 29 juni uit over onderzoek naar drugsboer Lagrou

Redactie KW

Het hof van cassatie zal zich pas op 29 juni uitspreken over het gerechtelijk onderzoek naar Patrick Lagrou, de zogenaamde “drugsboer” uit Zandvoorde. Volgens de verdediging van de man zouden alle verdachten in het dossier vrijuit moeten gaan omdat er een procedurefout is gebeurd met een huiszoekingsbevel. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft daar wel al anders over geoordeeld.

Mondeling

Op de boerderij van Lagrou werd de grootste cannabisplantage ooit in ons land ontdekt, maar het huiszoekingsbevel zou onwettig geweest zijn omdat de reden voor de politionele actie niet op het bevel stond. Omdat de speurders in een later proces-verbaal noteerden dat ze mondeling op de hoogte waren gebracht van de reden voor de huiszoeking, oordeelde de

Gentse KI dat het onderzoek wel regelmatig was verlopen.

Hans Rieder

De verdediging van Lagrou was het daar niet mee eens en eiste voor het hof van cassatie de nietigverklaring van het hele onderzoek. Meester Hans Rieder greep daarvoor terug naar Europese en internationale rechtspraak. Het hof van cassatie heeft nu beslist dat het pas op 29 juni zijn oordeel zal vellen.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.