Carrefour: nagenoeg alle hypermarkten dicht, hier en daar wel werkwilligen

Redactie KW

De nationale staking bij de geïntegreerde winkels van Carrefour wordt ook in onze provincie algemeen opgevolgd. Dat zeggen de vakbonden. De kans is groot dat de directie een sociaal bemiddelaar inroept.

Volgens BBTK-secretaris Jan De Weghe heeft hij nog geen signalen gekregen dat er winkels in eigen beheer van Carrefour niet aan de staking meedoen. Volgens de directie is er ondermeer in de Carrefour van Koksijde een grote bereidwilligheid van werkwilligen, maar verhindert een stakingspost dat de winkel kan openen.

Carrefour opperde eerder deze week een sociaal bemiddelaar in te
roepen als gevolg van de staking. De kans is reëel dat daartoe vrijdag
wordt beslist. De bonden gaan over tot de nationale staking omdat het personeel nog altijd geen duidelijkheid heeft, “en dit nu al twee maanden na het sociaal bloedbad”, aldus De Weghe. De bonden eisen duidelijkheid voor de vertrekkers, voor de mensen die blijven en voor de mensen die zouden overgaan naar de groep Mestdagh.

Zoals bekend moeten ondermeer de Hypercarrefours van Kuurne en Middelkerke dicht, Brugge Sint-Kruis zou afgeslankt openblijven, en ook voor de supermarkt op Kortrijk Walle is er nog hoop als er een overnemer wordt gevonden die in franchise wil verdergaan.

(jv – belga)

Meer hierover in het nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.