Caroline Delannoy heeft eerste jeugdboek uit

Redactie KW

Caroline Delannoy droomde er al een tijdje van om haar eigen boek te schrijven. Toch dacht ze lang dat dit haar nooit zou lukken. Maar enkele schrijfcursussen gaven haar toch de moed om de pen in de hand te nemen – en intussen ligt haar eerste boek in de rekken : Droomtijd, een mysterieus detectiveverhaal voor de jeugd.

Eigenlijk zit de schrijfmicrobe bij Caroline Delannoy al heel lang in het bloed. “Als ik al eens een schrijfopdracht kreeg in het middelbaar, dan konden mijn leerkrachten die verhalen wel smaken”, vertelt Caroline. En alhoewel ze er stiekem van droomde om een boek te schrijven, dacht ze lange tijd dat ze daar niet goed genoeg voor was.

Oude droom stak de kop weer op

“Maar toen ik de 40 naderde, stak die oude droom van me toch weer de kop op. Toevallig zag ik toen in een brochure dat er zoiets bestond als schrijfcursussen. Dat weekje in Hoepertinge (Limburg) heeft me echt veel bijgebracht omdat het vooral heel praktisch gericht was. We kregen constant feedback op wat we op papier gezet hadden en zelf gaf ik ook commentaar aan anderen. Zo leer je eigenlijk heel veel bij.”

“Dikke monnik op m’n bed”

Inmiddels is haar eerste boek Droomtijd een feit. Inspiratie voor dit boek kreeg Caroline tijdens een van de cursussen. “We sliepen toen in een abdij en ‘s nachts kreeg ik een heel rare droom. Ik zag de deur van mijn kamer open gaan en een dikke monnik kwam op mijn bed zitten.” Die droom zit uiteindelijk ook in het boek, zij het door de ogen van een ander personage.

Mysterieus detectiveverhaal

Droomtijd is een mysterieus detectiveverhaal met Deedee in de hoofdrol. Wanneer zij na een hete zomerdag thuiskomt, is haar moeder verdwenen. Haar plotselinge verdwijning is al de derde in enkele maanden tijd. De politie start een onderzoek, maar dat gaat veel te traag voor Deedee. Samen met haar vrienden Linette en Alexander kamt ze de moerassen van Lemmeck uit, op zoek naar een spoor van haar moeder. Het boek is geschreven voor 11 12-jarigen.

(JL voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier