Capital Aircarft Group investeert twee miljoen euro op Oostendse luchthaven

Redactie KW

De Belgische luchtvaartmaatschappij Capital Aircraft Group gaat twee miljoen euro investeren in een nieuw gebouw op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Dat heeft gedelegeerd bestuurder David Dekyver maandag bekendgemaakt. Er staan tien bijkomende aanwervingen in het vooruitzicht. Begin 2010 worden alle activiteiten van de luchtvaartmaatschappij van Wevelgem naar Oostende overgebracht.

Capital Aircraft Group heeft momenteel drie toestellen vliegen. Tegen eind 2009 komen daar nog drie toestellen bij. De groep specialiseert zich op zaken- en medische vluchten. In 2008 werd 1.200 uren gevlogen waarbij in heel Europa 150 bestemmingen werden aangevlogen. De belangrijkste markt voor de luchtvaartmaatschappij is Engeland. “Mede daardoor is Oostende
voor ons een goede thuishaven”, zegt Dekyver.

De keuze om Wevelgem voor Oostende in te ruilen, gebeurde
weloverwogen. De Oostendse luchthaven beschikt over een langer baan, is 24 uren op 24 en 7 dagen op 7 operationeel en er is plaats voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier met bijhorende loods voor zes vliegtuigen. De klanten van Capital Aircraft Group zullen in Oostende via het gebouw van de maatschappij zelf naar het vliegtuig kunnen. Ze zullen daarvoor niet door het grote luchthavengebouw zelf moeten passeren. Dit levert volgens
Dekyver tijdwinst en privacy op.

Luchthavendirecteur Gino Vanspauwen spreekt van een opsteker voor Oostende. “Dit marktsegment was ondervertegenwoordigd. Zakenvluchten vonden maar sporadisch plaats. Nu zullen ze regelmatig en georganiseerd plaatsvinden. Vermoedelijk zal het initiatief van Capital Aircraft Group nog extra business aantrekken. We zijn uiteraard zeer blij dat ondanks de crisis er geïnvesteerd wordt op de luchthaven”, zegt Vanspauwen. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten