Cannabisboer zal toch voor rechter verschijnen

Redactie KW

De man uit Zandvoorde die gigantische hoeveelheden cannabis kweekte, zal dan toch voor de strafrechtbank moeten komen. Eerst was dat twijfelachtig omwille van procedurefouten, maar het Gentse Hof van Beroep oordeelt nu dat het proces gewoon kan plaatsvinden en dat het bewijsmateriaal dat de speurders op het bedrijf aantroffen geldig is.

Het arrest van het Hof van Beroep liet lang op zich wachten. Het ging dan ook om een delicaat dossier. Als de huiszoekingen van begin juni bij de cannabisboer in Zandvoorde onrechtmatig waren omdat er geen reden werd opgegeven, dan zou de enorme cannabisplantage die er werd aangetroffen ook geen bewijsmateriaal zijn en dan zouden met andere woorden de boer en zijn gezin hun straf ontlopen. Ook de 500.000 euro baar geld en zijn luxewagens zou hij dan terugkrijgen. Maar zo ver komt het dus niet.

De huiszoekingen zelf, die eigenlijk gebeurden naar aanleiding van een financieel onderzoek, waren volgens het hof wel geldig omdat de speurders de echtgenote mondeling hadden verteld waarover het ging. Maar de advocaten vinden het pv daaromtrend vijgen na Pasen en overwegen verdere juridische stappen.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.