Campagne lokt hoogopgeleide jongeren naar Westhoek

Redactie KW

In de Westhoek is een campagne gestart om hoogopgeleide jongeren in de regio aan de slag te krijgen. Er is een website met alle vacatures uit de Westhoek. Jongeren blijven na hun studies nog teveel hangen in de stad waar ze hebben gestudeerd. Bedrijven uit de Westhoek hebben het daardoor moeilijk om hoger opgeleiden aan te trekken. De campagne wordt gedragen door de belangrijkste economische partners uit de Westhoek.

Er is al vaak over gepraat, nu is het tijd om te handelen, klinkt het bij Resoc en de partners. www.werkindewesthoek.be, dat is de website die jongeren moet overtuigen terug naar de eigen regio te komen na hun studies. Op de website krijg je een overzicht van alle vacatures in de 18 westhoekgemeenten.

“Het is de bedoeling om aan de werkgevers te vragen om dat te gaan uploaden op de website, zodanig dat studenten kunnen kennis maken met de mogelijkheden in de Westhoek,” zegt Guido Decorte van Resoc Westhoek. “Op vandaag zijn er 766 vacatures voor hoger opgeleiden, dat zijn er toch heel wat.”

Westhoek is niet oubollig

De bedrijven schreeuwen om ingenieurs, geschoolde technici en verpleegkundigen. Bij de jongeren leeft vaak het idee dat de Westhoek oubollig is en er niets te beleven valt. Dat imago moet veranderen. Griet is één van de jongeren die de campagne helpt dragen. Ze is pas afgestudeerd en werkt bij Duco in Veurne als communicatieverantwoordelijke. “Ik wou in eigen streek blijven. Ik kan de zee niet missen, mijn familie woont hier. Mijn vriend werkt in Oostende, we wilden aan deze kant van het land blijven.”

“Griet bijvoorbeeld, mensen met ambitie, met nieuwe ideeën die pas afgestudeerd zijn, die er willen voor gaan, dat is niet altijd even eenvoudig om die mensen vast te krijgen,” zegt haar baas Lieven Pieters van Duco.

De website vermeldt ook stageplaatsen en mogelijke onderwerpen voor een eindwerk. Eind dit jaar wordt bekeken of de website wat heeft opgeleverd.

(bdj/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.