Camerabeelden vrijgegeven van brutale overval met keukenmes aan selfbank in Harelbeke

Redactie KW

Het parket van Kortrijk heeft beelden van een bewakingscamera vrijgegeven van een bijzonder brutale overval aan een selfbank in Harelbeke. De dader haalde een groot keukenmes boven en verwondde een vrouw. De feiten speelden zich af op zondag 30 oktober vorig jaar.

Op zondag 30 oktober 2011 werd een vrouw aangevallen in een selfbank-ruimte in Harelbeke. Rond 9 uur stapte het slachtoffer de bank binnen. Op dat moment stond de dader al aan een terminal. Hij probeerde geld af te halen met een bankkaart die hij vermoedelijk had ‘gesackjacked’ in Kortrijk.

Groot keukenmes

Toen dat niet lukte haalde hij een groot keukenmes uit zijn jas en viel de vrouw zonder aarzelen aan. Hij stal het geld en de bankkaart en vluchtte te voet weg. De vrouw werd in de arm gestoken en verloor even het bewustzijn.

Een getuige zag de dader tot aan het station van Harelbeke lopen. Daar stal hij een blauwe damesfiets met fietszak en reed weg. De dader is een magere jongeman tussen 1,75 en 1,80 meter. Wat door getuigen kan opgevallen zijn, is dat zijn neus bedekt is met iets wit… Hij droeg sportieve schoenen met een opvallende witte zool. Wie meer info heeft : 0800/30 300. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier