Cafébazin (87) van Club House stopt ermee

Geen Stella meer straks in café Club House, het KV Kortrijk supporterscafé van weleer. En dan gaat het niet om het bier maar wel om de cafébazin Stella Devetter. Ze is nu 87 en weldra stopt ze met pintjes tappen.
Redactie KW

Geen Stella meer straks in café Club House, het KV Kortrijk supporterscafé van weleer. En dan gaat het niet om het bier maar wel om de cafébazin Stella Devetter. Ze is nu 87 en weldra stopt ze met pintjes tappen. Enerzijds verplicht omdat het pand langs de Meensesteenweg verkocht wordt, maar anderzijds vindt de cafébazin dat het na al die tijd welletjes geweest.

Een perfect pintje inschenken, het lukt Estella Devetter, alias Stella, nog steeds. Ze heeft dan ook 63 jaar ervaring. Het begon weliswaar in een houten barak, de cafetaria van KV Kortrijk, toen nog Kortrijk Sport. En in 1951 opende ze hier aan de overkant van het stadion café Club House. Maar binnenkort stopt ze ermee.

“Ik stop ermee omdat ik te oud ben. Het café brengt ook niet meer op. We hebben geen volk meer van het voetbalplein. Vroeger was dat wel zo, toen zaten ze hier voor de match, na de match en in de rust”, zegt Stella Devetter.

Klik op VIDEO voor het volledige verslag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.