Buurtbewoners niet tevreden met snelheidsovertredingen in Oedelemsestraat

Redactie KW

De klachten rond overdreven snelheid langs de Oedelemsestraat zijn niet nieuw. Recente snelheidsmetingen door de lokale politie bevestigen dat er inderdaad meer dan negen procent van de gecontroleerde voertuigen te snel reed.

Na een weekje snelheidsmetingen bleek dat 9,05 procent van de in het totaal 24.345 voorbijkomende voertuigen te snel reed. Van die overtredingen waren er 89,43 procent lichte en 10,57 zware overtredingen.

“Toch is dit geen reden om een extra snelheidscontrole in te lassen”, meent hoofdinspecteur Koen Deblauwe, teamchef van de verkeerscel. “We houden niet alleen rekening met de telstatistieken in verband met de snelheid, maar ook met de ongevalstatistieken. Daarnaast worden het algemeen karakter van de weg en de omgevingsfactoren bekeken.”

Flitsen en niksen

“Flitsen en niksen, dus”, vat een buurtbewoner de situatie samen. “Er moet eest een zwaar ongeval gebeuren en dan zal men pas in actie schieten. Vergeet niet dat er hier veel jonge gezinnen met kinderen zijn komen wonen. Zij kunnen op het niet van de rijbaan afgescheiden fietspad zomaar weggemaaid worden.”

“We blijven dus op onze honger zitten”, besluit Dave Braem, de man die de kat de bel aanbond. “Op mentaliteitswijzigingen kun je nog meer dan 30 jaar wachten. Met een aangepaste snelheid van 70 in plaats van 90 kilometer per uur en paaltjes die de rijweg van het fietspad afscheiden, zou ik al tevreden zijn. Tenminste als iedereen zich dan aan de afspraken houdt!”

(PH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.