‘Burgemeesters’ van Wervik proeven tabaksgerecht bij Flemish Foodies in Man Bijt Hond

Redactie KW

Burgemeester Johnny Goos en zijn opvolger en partijgenoot Youro Casier (SP.A) zijn donderdagavond om 22.25 uur te zien in de tiende aflevering van Man bijt Hond op Vier. Ze zijn te gast bij Flemish Foodies met topchefs Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults van restuarant In De Wulf in Dranouter.

Het trio meesterkoks houdt er een unieke culinaire filosofie op na. In hun keuken dient elk recept een dubbel doel: creëren en amuseren.

“Omdat we nog geen typisch streekgerecht hebben, kwam het productiehuis Woestijnvis in Wervik terecht”, zegt Youro Casier. “De eerste contacten waren blijkbaar met het Nationaal Tabaksmuseum. De eerste opnames vonden plaats in het stadhuis. Samen met de burgemeester trok ik begin november naar de topchefs, voor de opnames in Gent.”

Gerecht met tabaksbladeren

“Ze maakten voor ons een gerecht klaar met tabak: een Mechelse koekoek, opgevuld met tabaksbladeren, groenten en voorzien van Wervikse tabakslikeur. Die fles kwam uit Nederland. De koekoek werd omhuld met klei en ging zo de oven in. Nadien werd die klei gebroken en mochten we proeven. Het smaakte zeer mals en het was zeer lekker. We hebben enkel moeten proeven. Voor de rest moesten we in de keuken niets doen.”

(ED)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.