https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burgemeester Mesen krijgt 6.200 euro schadevergoeding voor gebroken neus

Redactie KW

De Ieperse rechter heeft een man van 26 uit Brussel, die terechtstond voor slagen aan de burgemeester van Mesen, bij verstek veroordeeld tot veertien maanden cel, waarvan acht met uitstel. Ook moet de dader de burgemeester een schadevergoeding van 6.200 euro betalen.

Damien D. (26) uit Brussel maakte het in Mesen nogal bont tijdens een vechtpartij. Toen burgemeester Sandy Evrard probeerde de gemoederen te bedaren, deelde hij mee in de klappen. De feiten speelden zich af tijdens de kermis van september 2010. Damien D. was toen op bezoek bij zijn grootmoeder in Mesen. Het kwam tot een vechtpartij in een café en Damien was duidelijk boven zijn theewater toen er klappen vielen.

Neusoperatie

De burgemeester deelde mee in de klappen en hield er een gebroken neus, een verstuikte vinger en gekneusde ribben aan over. Sandy Evrard, die zich via zijn advocaat meester Muylle burgerlijke partij stelde, moet nog een neusoperatie ondergaan. Hijzelf wilde geen commentaar geven vooraleer de uitspraak in gevallen. Damien werd veroordeeld tot 14 maanden cel waarvan acht maanden met uitstel en een effectieve boete van 1.100 euro. Aan de burgerlijke partij burgemeester Sandy Evrard werd 6.200 euro schadevergoeding toegewezen.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.