Burgemeester Heuvelland wil zwembad Kosmos beschermd

Redactie KW

Burgemeester Bernard Heens (CD&V) van Heuvelland wil dat het zwembad van het voormalige vakantiedomein Kosmos op de Rodeberg wordt beschermd.

Als dat het geval zou zijn, wil Heuvelland een deel van de kosten zelfs dragen. De Vlaamse overheid kocht domein De Kosmos eind juni aan, en liet toen weten dat het openluchtzwembad zal verdwijnen.

Volgens burgemeester Heens zou de bescherming van het zwembad op de Rodeberg meer geplaatst zijn, dan de bescherming van het openluchtbad in Ieper, waar niemand mee is opgezet. Met de bescherming van het bad op de Rodenberg kan het bad in z’n oude glorie worden hersteld, aldus de burgemeester, en dat is meteen een toeristische meerwaarde voor de regio.

Vast staat intussen dat er geen tweede toeristisch kantoor komt in de gebouwen van Kosmos, en er komt ook geen natuur-educatief centrum. De Vlaamse overheid wil zich op dit moment enkel beperken tot het opruimen van de verloederde gebouwen en omgeving, en zoekt een privé-partner voor de uitbating van het complex. Een deel van het domein wordt opnieuw natuurgebied.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier