Brutale homejacking bij gepensioneerde juwelier in Wingene

Redactie KW

Maandagavond om 18.30 uur is er een brutale homejacking geweest bij een gepensioneerde juwelier in de Rijkerijweg in Wingene. Toen de 73-jarige man thuiskwam, werd hij opgewacht door vier gemaskerde mannen. Drie van hen waren gewapend.

De Franssprekende overvallers dwongen de bewoner eerst om samen met zijn 68-jarige vrouw binnen te gaan in de woning. Het echtpaar werd meteen met tape gekneveld. De daders doorzochten daarop het huis en namen alle juwelen mee. Ze braken ook een ruit van de auto en vonden ook daar juwelen. De gepensioneerde juwelier is blijkbaar toch nog een actief in de sector.

Gewond

De juwelier moest achteraf in het ziekenhuis opgenomen worden. Want tijdens de overval was er een schermutseling waardoor de man gewond raakte. De daders hebben wel hun wapens niet gebruikt. De politie heeft intussen een buurtonderzoek gedaan. Daaruit kwam aan het licht dat een alerte buurman drie kwartier voor de homejacking een ‘verdacht voertuig’ had zien staan en de nummerplaat had genoteerd. Het bleek om een wagen te gaan die eerder die dag in Dilbeek gestolen was. Blijkbaar verplaatsten de Franstalige homejackers zich met een gestolen voertuig. Ze zijn voorlopig spoorloos.

Brutale homejacking bij gepensioneerde juwelier in Wingene

Bekijk hier de reportage

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt. Meer ook in het journaal van FOCUS-WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.