Brugse worstelaar Bernard Vandamme voorwaardelijk vrij na bekentenis hormonenhandel

Redactie KW

De bekende Brugse wrestler Bernard Vandamme (41) is weer vrij. Na 28 dagen in de cel op verdenking van hormonenhandel werd hij dinsdagavond, na een bekentenis, voorwaardelijk vrijgelaten.

Bernard Vandamme werd op donderdag 29 augustus om 7.30 uur opgewacht door de politie, nadat hij thuiskwam van zijn werk als nachtportier bij een bekend Brugs hotel . “Zes à acht agenten waren mijn huis aan het zoeken”, vertelt hij. “Ze gaven me het huiszoekingsbevel en vroegen of ik verboden sportproducten had. Ik toonde hen meteen zes potjes, waarvan er twee over datum, twee gesloten en twee al aangeroerd waren. Producten voor eigen gebruik.”

Tijdens het eerste verhoor zei Bernard Vandamme dat hij die hormonale producten enkel zelf gebruikte en niet doorverkocht. Enkele dagen later, op dinsdag 3 september, werd zijn aanhouding verlengd door de raadkamer, die de zaak verder wilde onderzoeken. Afgelopen dinsdag, toen hij opnieuw moest voorkomen, bekende de Brugse catcher dat hij geregeld aan vijf personen hormonale producten verkocht. Daarop werd Bernard Vandamme, die verdedigd wordt door advocaat Jan Beheyt, voorwaardelijk vrijgelaten, in afwachting van zijn proces voor de correctionele rechtbank.

Het gerecht kwam bij Bernard Vandamme terecht toen zijn naam opdook in een ander dossier, waarbij een vrouw onder meer hormonen en een gsm had proberen binnen te smokkelen in de gevangenis van Merksplas. “De hele zaak draait niet rond mij, wel rond die andere persoon, aan wie ik inderdaad wat potjes heb verkocht. Maar ik wist niet dat ze die op haar beurt in de gevangenis probeerde te smokkelen. Ik heb nu zelf een maand vastgezeten en ik zou niet weten hoe je dat zou moeten doen.”

(ON)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier