Brugse schepen vraagt hogescholen en Kulak om leeszaal open te stellen voor studenten

Redactie KW

In de bibliotheken van Brugge en Kortrijk is het dezer dagen vechten voor een plaatsje in de leeszalen. Als de trend zich doorzet zullen de volgende jaren extra blokruimtes nodig zijn.

De Brugse schepen Yves Roose roept de West-Vlaamse hogescholen en de Kulak op om hun leeszalen open te stellen voor hun studenten.

De stille ruimte van openbare bibliotheek de Biekorf in Brugge zit afgeladen vol met hogeschool en universiteitsstudenten. Allemaal komen ze hier in de kerstvakantie blokken voor de examens van januari. Omdat de stille ruimte te klein is om alle studenten een plaatsje te geven, kunnen ze ook in de andere zalen van de bibliotheek terecht om te blokken.

Het fenomeen bibliotheekblokken doet zich ook voor in andere studentensteden, zoals Gent of Leuven. Thuis of op kot studeren is blijkbaar uit de mode.

In Gent worden tijdens de kerstvakantie een heleboel extra bloklocaties opengesteld om de toevloed aan studenten op te vangen. Maar bij ons zijn de openbare bibliotheken de enige plaats waar studenten terecht kunnen. Alle West-Vlaamse hogescholen zijn twee weken dicht, en ook de bibliotheek van de Kulak in Kortrijk is deze week gesloten. daaro mroept de Brugse schepen Yves Roose de hogescholen en de Kulak op om hun leeszalen open te stellen voor hun studenten.

(LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.