Brugse rockband Vienna wint award op Exposure Music Awards

Redactie KW

De vijfkoppige Brugse rockband Vienna won afgelopen weekend in jeugdhuis Nijdrop in Opwijk de ‘Best Song’-award op de Exposure Music Awards. Eerder sloot platenlabel Sonic Angel de band in de armen.

De Exposure Music Awards is een nieuw concept dat bands zonder platencontract de kans geeft om zich in de kijker te spelen. Op de website vi.be konden groepen zich inschrijven in vijf verschillende categorieën. Een internationale jury nomineerde telkens drie bands. Dat leverde vijftien namen op.

Best Song

Na showcase-optredens maakte die jury nog een kleinere selectie van vijf namen. Het Brugse vijftal wist door te dringen tot dit selecte clubje en mocht afgelopen weekend optreden op de Exposure Music Award Show in jeugdhuis Nijdrop in Opwijk. Daar wonnen deze youngsters een award in de categorie Best Song.

Sonic Angel

Vienna tekende ondertussen ook al een contract met Sonic Angel. Dit label biedt bands de kans om volgens het fanfunding-principe een album uit te brengen. Dit principe houdt in dat de fans mee investeren in een band. De band hoopt zijn eerste cd tegen de volgende winter uit te kunnen brengen.

(SVV)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Video:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.