Brugse rechtbank veroordeelt man tot 46 maanden cel voor drugs, diefstal en weerspannigheid

© iStock
Redactie KW

Een 34-jarige man is donderdag door de Brugse correctionele rechtbank in drie verschillende dossiers veroordeeld tot een totale effectieve gevangenisstraf van 46 maanden. Kenneth B. was niet alleen schuldig aan het dealen van drugs, hij liep ook tegen de lamp voor diefstallen en weerspannigheid. Het parket had in totaal 49 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd.

Op 25 mei 2016 werd bij de beklaagde in nog een ander dossier een huiszoeking uitgevoerd. De speurders ontdekten in zijn toenmalige woning in Brugge een zak met 65 gram speed. B. werd aangehouden, maar was vrij snel weer op vrije voeten.

Winkeldiefstallen

Begin december 2016 liep het echter weer mis. Samen met een kompaan ging hij aan de haal met 48 xtc-pillen van een andere mogelijke dealer. B. blijft wel ontkennen dat hij dealde. De drie betrokkenen werden veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf.

In december 2017 en januari 2018 liep dezelfde beklaagde tegen de lamp voor winkeldiefstallen. Bij Superdry in Brugge maakte hij een winterjas buit en in de Panos ging hij aan de haal met een broodje. Na zijn arrestatie gedroeg B. zich bovendien agressief in de politiecel, die hij weigerde te verlaten. Voor de diefstallen kreeg B. zes maanden gevangenisstraf.

Weerspannig in de rechtbank

Ten slotte moest B. zich verantwoorden voor weerspannigheid in het gerechtsgebouw van Brugge. Op 8 maart 2018 werd hij door de rechter uit de zaal gezet, waarna hij het aan de stok kreeg met de politie. De verdediging gaf toe dat de man zijn frustraties op een andere manier had moeten uiten. “Maar ik moest hier toen zijn voor mijn zoon en voor hem doe ik alles”, zei B. zelf. In dit dossier werd de beklaagde uiteindelijk veroordeeld tot drie maanden cel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier