Brugse oud-klasgenoten van dader roofmoord Ardooie kregen vandaag begeleiding

Redactie KW

De dader van de gewelddadige roofmoord in Ardooie is een gesloten jongen die de jongste maanden op het slechte pad was geraakt. Dat zegt zijn advocate.

Ook in het KTA in Brugge waar hij vorig jaar enkele maanden schoolliep kennen ze hem als een stille jongen. De leerlingen die vorig jaar bij hem in de klas zaten kregen vanmorgen begeleiding. “Hij had het zeer moeilijk met de scheiding van zijn ouders,” zegt zijn advocate Olivia Delille. “Het ging ook veel minder op school. Vorig jaar had hij daar nog een prijs gewonnen. Hij trok ook op met zeer slechte vrienden.”

Ongeloof

De dader volgde in het KTA publiciteitsgrafiek in het vierde jaar. Zijn klasgenoten van vorig jaar zijn vanmorgen opgevangen. “Wij hebben vanmorgen een klasgesprek georganiseerd met leerlingenbegeleiding erbij en met de pedagogisch directeur om die jongeren op hun gemak te stellen,” zegt directeur Geert Verbruggen. “Ze zijn daar heel erg mee bezig want het is ook een leeftijdsgenoot. Ze reageren met ongeloof, omdat ze hem in een heel andere gedaante hebben gekend.”

Nadat hij op 2 januari voor de jeugdrechter moest verschijnen voor diefstal en drugs kreeg hij ruzie met zijn vader. Hij liep weg van huis en werd door zijn vader als vermist opgegeven. Na een tip van een vriend trok hij naar de villa in Ardooie omdat hij dacht dat er geld te rapen viel. Met de bekende desastreuse gevolgen.

(JV/ND)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.