Brugse OCMW-klanten krijgen digitale menukaart

Redactie KW

De mensen in Brugge die beroep doen op de warme maaltijdendienst van het Brugse OCMW kunnen voortaan bestellen en hun keuzemenu on-line doorgeven. De centrale keuken ‘Ruddersstove’ heeft daarvoor de webstek www.ruddersstove.be in gebruik genomen. Met het initiatief wil het Brugse OCMW vooruitlopen want steeds meer senioren zijn momenteel actief op het internet.

“We beseffen dat deze website niet onmiddellijk zal leiden tot een grote vermindering van de papierberg”, zegt voorzitter Frank Vandevoorde (sp.a). “Nog niet iedereen kan met een computer en internet overweg. Maar de groep senioren die wel kennis hebben van de online-wereld neemt gestaag toe. Voor hen zal de nieuwe website heel handig zijn. Daarenboven bevat onze webstek nog veel meer informatie zoals een blik achter de schermen van de keuken zelf.”

Een tweede luik van de website is bedoeld voor de leveranciers. Via de website zal Rudderstove haar prijsvragen voor ingrediënten kenbaar maken.

De centrale keuken van het Brugse OCMW opende drie jaar terug. Het aantal afgeleverde maaltijden stijgt nog steeds. In 2010 waren het er ongeveer 10.000 meer dan in 2009. Dat de keuken kwalitatief werkt, bleek tijdens de uitreiking van de Horeca Awards dinsdagavond. Ruddersstove won in de categorie ‘meest innovatieve horeca-organisatie’ en werd tweede in de categorie ‘instellingskeuken’.

(gw/ld)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.