Brugse bariton ruilt musical voor spraakmakende opera

Redactie KW

In de reeks December Dance in Brugge is de opera “Tragedy of a Friendship” van Jan Fabre misschien wel de meest spraakmakende

Twee West-Vlamingen, de bariton Hans Peter Janssens en de performer Kurt Vandendriessche speelden er een belangrijke rol in. De voorstelling gaat over de vriendschap tussen componist Richard Wagner en filosoof Friedrich Nietzsche Fabre koos voor een verhaal over liefde en haat. Performer Kurt Vandendriessche uit Waregem : “Nietzsche schreef ooit een stuk over Wagner “Het geval Wagner” als een soort scheldtirade jegens zijn oude vriend. Dat is de raamvertelling. Daarnaast wordt elke opera die Wagner ooit schreef apart uitgelicht”.

Akoestisch

Voor de Bruggeling Hans Peter Janssens is Tragedy of a Friendship na jaren als musicalacteur een terugkeer naar klassieke vertolkingen. De zangers brengen aria’s uit de 13 opera’s Van Richard Wagner. Voor de bariton Hans Peter Janssens is het weer even wennen. “Als je musicals zingt wordt je versterkt, maar als je klassiek zingt is dat akoestisch. Ik ben een hele tijd bezig geweest om me daar op voor te bereiden voor ik audities durfde te doen. Want dat gaat niet zo maar”

Jan Fabre produceerde Tragedy of a Friendship in opdracht van de Vlaamse Opera naar aanleiding van het Wagnerjaar 2013.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.