Brugs meisje van 7 zamelt 30.000 euro in voor Kinderkankerfonds

Redactie KW

Een meisje van zeven uit Brugge heeft 30.000 euro ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker. Ze is al bijna een jaar ziek, maar wilde geen cadeautjes. Vrienden en familie konden wel storten op de rekening van haar steunfonds. Ze mocht de enorme cheque zelf afgeven aan de voorzitter van het Kinderkankerfonds.

Een meisje van zeven uit Brugge heeft 30.000 euro ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker. Ze is al bijna een jaar ziek, maar wilde geen cadeautjes. Vrienden en familie konden wel storten op de rekening van haar steunfonds. Ze mocht de enorme cheque zelf afgeven aan professor Yves Benoit uit Deerlijk, de voorzitter van het Kinderkankerfonds.

Leukemie

Alexine Clarysse overhandigt een cheque van meer dan 30.000 euro voor het kinderkankerfonds. Het meisje van zeven heeft acute lymfatische leukemie. Ze wilde geen cadeautjes, maar wel een storting voor het goede doel. “Anders gingen ze teveel cadeautjes geven en gingen we een tweede huis moeten bouwen, en dat wilde ik niet. En het geld van de cadeautjes wilde je ook geven aan het onderzoek naar je ziekte”, zegt Alexine Clarysse.

Gul gebaar

De Deerlijkse professor Yves Benoit is tevreden met het gulle gebaar. Hij is de voorzitter van het Kinderkankerfonds, maar leidt ook de kinderkankerkliniek van het UZ Gent, waar Alexine een behandeling krijgt.

Alexine vecht nu al bijna een jaar tegen haar ziekte, maar ze blijft positief. En dat is ook belangrijk voor de moraal in het Brugse gezin. “Ze blijft vechten”, zegt papa Benoit Clarysse. “Eigenlijk is haar motto elke dag opnieuw: Papa, ik zal genezen, en enkel goed nieuws. En dat houdt ons als ouders ook recht. Het is bang afwachten. Soms is er minder goed tot zeer slecht nieuws. En dat is moeilijk om te dragen. Maar door haar houding blijven wij ook de moed hebben om door te gaan en haar een positief signaal te geven”.

Tweede cheque

Het steunfonds van Alexine blijft open. Volgend jaar wil ze hier weer zo’n cheque overhandigen. (JV)

Meer nieuws op Focus-WTV vanavond vanaf 18u00.

Brugs meisje van 7 zamelt 30.000 euro in voor Kinderkankerfonds

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.