Brugge wil stad van boeken en letters worden

Redactie KW

Brugge wil zich in de toekomst profileren als de stad van boeken en letters. Er wordt gedacht aan een Triënnale voor Letterkunst.

In dat verband lanceerden Brugs Erfgoednetwerk en de vzw Tapis Plein de projecten Handmade in Brugge en Brugge Letterstad. Ze doen een oproep om zoveel mogelijk Bruggelingen bij het plan te betrekken. Geert Souvereyns: “Het Brugs Erfgoednetwerk wil nieuwe verhalen ontwikkelen voor Brugge voor de hedendaagse stad. Daar is nood aan. Brugge wordt te veel geassocieerd met het verleden. We willen eigenlijk de focus leggen op de toekomst en de aandacht trekken op de kwaliteiten die Brugge te bieden heeft en het verhaal van Letterstad slaat eigenlijk op beide aspecten.”

Ambassadeurs

Handmade in Brugge en Brugge Letterstad sluiten aan bij de aanpak van het stadsbestuur om inspraak en participatie bij het beleid een kans te geven. Om ze te promoten wordt een beroep gedaan op ambassadeurs. Dat zijn Bruggelingen die graag willen meewerken aan de uitdaging om creativiteit en vakmanschap nieuwe kansen te geven in hun stad. Ambassadeurs zijn alvast Joris Barbier van Boekhandel De Reyghere, bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel, ondernemer Bram De Vos en kalligraaf Brody Neuenschwander.

(BV/BS)

Brugge wil stad van boeken en letters worden

Bekijk hier de reportage

Brugge wil stad van boeken en letters worden

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier