Brugge reikt eerste premie uit voor studentenkamers boven winkels

Redactie KW

Het schepencollege van Brugge heeft voor het eerst een premie toegekend voor het inrichten van studentenkamers boven een handelsruimte. Bij het inrichten van 7 studentenkamers boven de Belgacomboetiek in de Noordzandstraat kreeg de bouwheer een tussenkomst voor de installatie van sanitair, het plaatsen van dakisolatie en het aanpassen van de elektriciteit.

De nieuwe premie werd vorig jaar door de gemeenteraad goedgekeurd en geldt voor bepaalde ingrepen in verdiepingen van handelshuizen in welbepaalde straten. De premie wordt beperkt tot maximaal 1.000 euro per studentenkamer.

Woonbeleid

“Dit is de allereerste keer dat we deze premie uitkeren”, zegt schepen voor ruimtelijke ordening en huisvesting Mercedes Van Volcem. “Het toont aan we streven naar kwaliteitsvol wonen en dat ons woonbeleid, waar studentenhuisvesting een belangrijk onderdeel van uitmaakt, zijn vruchten afwerpt.

Leegstand

Volgens burgemeester Patrick Moenaert biedt de premie de mogelijkheid om in te spelen op de stijgende vraag naar studentenkamers en kan ze een mogelijke oplossing zijn voor leegstaande verdiepingen boven winkels.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.