Brugge pro stadion Chartreuse

Redactie KW

De gemeenteraad heeft dinsdagavond bij hoogdringendheid het voorstel van RESOC Brugge goedgekeurd om een charter te ondertekenen pro een nieuw voetbalstadion in de Chartreuse.

Het Regionaal, Sociaal en Economisch Overlegcomité vroeg de gemeenten Brugge, Zedelgem en Oostkamp om met de voetbalploegen Club en Cercle een charter ondertekenen. Bedoeling van het charter is om bij de Vlaamse Regering aan te dringen op meer rechtszekerheid van de voorwaarden en stedenbouwkundige voorschriften van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Op die manier hoopt RESOC tegemoet te komen aan de belangrijkste bezwaren geuit tijdens het openbaar onderzoek en een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse Regering in Brussel. In het charter worden concrete maatregelen voorgesteld op het vlak van de mobiliteit, de draagkracht van het gebied, de waterbeheersing en… de problemen van de vleermuizen.

Afkeuring Zedelgem

Eerder deze week keurde Zedelgem het charter af. In Brugge keurde, na Oostkamp, de voltallige gemeenteraad op uitzondering van Rita Brauwers (Groen!) het charter goed. Pascal Ennaert (SP.A) onthield zich. Ondanks de afkeuring van Zedelgem wordt het charter als aanbeveling aan de Vlaamse Regering afgegeven. Blijkbaar is de goedkeuring door twee van de drie gemeenten voldoende.

Beslissing

De Vlaamse Regering beslist op 26 november over het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van het regionaal stedelijk gebied – de zone waarin het geplande stadion zich bevindt.

(SVK)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier