Brugge lanceert nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen

Redactie KW

Het stadsbestuur van Brugge schat dat tegen eind dit jaar 1.320 fietsen zullen zijn gestolen op haar grondgebied. Dat is een lichte daling ten aanzien van de voorbije jaren. Toen werden gemiddeld 1.450 fietsen gestolen. Om het aantal fietsdiefstallen te beperken, komt er een nieuwe sensibiliseringscampagne.

Uit tellingen blijkt bijna alle fietsen die in Brugge worden achtergelaten, gesloten zijn. Maar slechts 6 op 10 fietsers gebruiken daarvoor een fietsslot dat voldoende beschermd tegen diefstal. De nieuwe campagne van de stad richt zich dan ook vooral naar de promotie van veilige sloten. Ondermeer op de website van de stad staan de sloten die veilig en niet veilig zijn vermeld.

De nieuwe campagne bestaat ondermeer uit het plaatsen van 20 borden met informatie op diefstalgevoelige plaatsen en het aanbrengen van een boodschap op alle fietsstaanders van de stad.

Het fietsen wordt in Brugge sterk gepromoot. Hoeveel fietsen er de jongste jaren zijn bijgekomen, is niet gekend. Het aantal fietsstaanders is verdubbeld maar of dat dit voldoende is, zodat iedereen zijn fiets veilig kan stallen, is onduidelijk. Ondermeer aan het station en op de Markt is er een gebrek aan veilige fietsstalplaatsen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.