Brug over A19 zwaar beschadigd in Zonnebeke

Redactie KW

(UPDATE) In Zonnebeke heeft een vrachtwagen met een kraan de onderkant van de brug over de A19 donderdagavond zwaar beschadigd. De brug moet mogelijk deels of helemaal worden afgebroken. Een ingenieur van Wegen en Verkeer komt vanmiddag de schade opmeten. De snelweg richting Kortrijk is afgesloten, het verkeer wordt plaatselijk omgelegd.

De vrachtwagen was via de Noorderring in Ieper de A19 in de richting van Kortrijk opgereden. Vlakbij de afrit Zonnebeke haperde de graafkraan aan de onderkant van de brug, die op verschillende plaatsen scheurde. Brokstukken vielen naar beneden en lagen over de rijweg verspreid. De vrachtwagen belandde iets verderop naast de snelweg, de graafkraan kwam op het wegdek terecht.

Snelweg afgesloten

Er vielen geen gewonden en andere voertuigen raakten niet bij het ongeval betrokken. Maar de snelweg werd in die omgeving voor alle verkeer in de richting van Kortrijk afgesloten. Ook op de brug was geen verkeer meer mogelijk.

Het verkeer dat op de A19 uit de richting van Ieper komt, moet in Zonnebeke de afrit nemen en vervolgens weer de oprit om zo door te rijden in de richting van Kortrijk.

(Belga/JG/jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.